Artister/Program

Program

10.00 Teater Slavà välkomnar besökare inom mässområdet

10.30 Invigning av mässan med invigningstalare och musikframträdande av Funkisfestivalvinnaren Moises Rumie och Brända bandet.

11.00 Miss Weltmeister minglar inom mässområdet

11.00 Öppen scen. Funkisfestival på inomhusscenen

12.00 Renaida med förband, inomhusscenen

13.00 Öppen scen. Funkisfestival på inomhusscenen                              

14.00 Nzingaboy, inomhusscenen

15.15 Maria Lindgren föreläsning

19.30 Efterfest med Dogge Doggelito på Bergfotens fritidsgård

Medverkande Minfritid.nu 2019

Renaida

Foto: Ida Fia Svenningsson

Renaida karakteriseras av en fängslande och kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016 som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné samt setts i program som till exempel Lotta Liseberg. 
 
Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. När de flyttat till Nyköping märktes det tydligt att Renaida var full av musik. Redan i förskolan var hon den som hördes mest av alla barn.
 
– Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna.
 
När hon hade tagit studenten blev hon uttagen till 2016 års upplaga av Idol där hon charmade alla i Idol och nådde en sjätte plats. Innan det hann hon göra stort intryck på både juryn, svenska folket Fredrik Andersson på Cardiac.
 
– Fredrik hörde av sig direkt efter att jag hade varit med i Idol. Jag hade ingen erfarenhet av branschen, men jag åkte till Skåne, lärde känna Fredrik och testade att skriva låtar tillsammans. Och vi klickade som tusan, både mänskligt och musikaliskt.
 
Låten “All the feels” som Renaida tävlade med i Melodifestivalen har hittills spelats över 5,5 miljoner gånger på Spotify. Härnäst väntar ett flertal singelsläpp.

Dogge Doggelito

Redan som ung i ”The Latin Kings” uppmärksammades Dogge för sin tuffa, energiska och ärliga attityd. Han skrev raptexter med en relevans som engagerade människor oavsett samhällsklass. Med hjälp av unika beats återspeglades livet och kampen i förorten. Som soloartist breddade Dogge sitt musikaliska uttryck ytterligare och steg in i andra rytmer såsom reggaeton och salsaton. Denna musikaliska utveckling resulterade i studioalbumen ”Större än någonsin”, ”Superclasico”, ”Första blatten på månen” och ”Psalm 23”. Dogge är nu också flitigt anlitad som DJ till företag, krogar, festivaler och privata tillställningar. Dogger spelar på mässans efterfest på bergfotens fritidsgård klockan 19.30.

Funkisfestivalvinnare

Foto: Foto f´ralla

I år kommer ni att få se Funkisfestivalvinnare på scenen: Mustafa Aldahlaki-Stockholm, Moises Rumie-Tyresö, Ida Engstrand-Haninge och Sofia Lindfors- Botkyrka.

Teater Sláva

Teater Sláva. Foto: Daniel Rudholm

Teater Sláva välkomnar alla mäss-besökare till området med trummor, järnlurar, sidenfanor och virvlandet dräkter. Med sånger, rytmer och danser finns truppen tillsammans med er, mellan artister och prova-på stånd under dagen. Teater Sláva uppträder med musik från olika länder och använder hela kroppen och eld om vädret tillåter!

Nzingaboy

Nzingaboy

Det är med glädje vi presenterar denna artist. Nzingaboy från Jordbro tog Sverige med storm när han gjorde succé i talang. Hans liveshow resulterade i fyra självklara JA från juryn. Han har stammat sedan han var åtta år gammal och genom musiken har han nästan blivit fri från sin stamning. Kom och träffa honom på minfritid.nu den 13/9 i Tyresö.

Maria Lindgren

Maria Lindgren. Mer info: http://www.marialindgren.se

Maria Lindgren är lärare, specialpedagog, förälder och författare. I sin bok “Hjälp jag drunknar! en förälders kamp för sitt barn och om vägen tillbaka” beskriver Maria om tillvaro med barn med epilepsi, ADHD och autism. Föreläsningen beskriver en verklighet, den tunga och många gånger sorgfyllda tillvaron som flera av oss möter, men också att det finns en väg tillbaka med hopp och möjligheter om en bra vardag för ett barn i behov och rätt stöd.

Miss Weltmeister

Miss Weltmeister. Foto: Sandra Ahlqvist

Möt Miss Weltmeister, alias Andréa Arlid, i en clownföreställning som berör frågor om psykisk ohälsa kopplat till för höga prestationskrav. Med humorns hjälp löser Miss Weltmeister upp skammen kring att inte duga som man är.  

–          Jag är en presentationsprinsessa och jag tror att jag måste vara  bäst på allt jag gör. Under mässan kommer jag att tillsammans med dig prova på en massa olika aktiviteter, men framförallt så ska vi har roligt tillsammans. Kramar Miss Weltmeiste

https://www.facebook.com/missweltmeister/

Täby logga
haninge logo
danderyd logotyp
Botkyrka kommun
salem logga
nacka logo

tyresö logga