Norrortsmässan

Nästa gång norrortskommunerna arrangerar mässan blir 2018. Välkommen tillbaka!

2016 års fritidsmässa minfritid.nu är över.

Har du frågor angående mässan i allmänhet är du välkommen att höra av dig till:

anne.maddock@sollentuna.se, 08-57923182

annica.dahlborn@jarfalla.se  08-58028198

Sollentuna kommun, 191 86 Sollentuna

2016 års fritidsmässa minfritid.nu norrort, hölls även detta år i Arena Satelliten i Sollentuna. På nedre plan fanns en hel del aktiviteter med fokus på ”knoppen”. Där var det fritidsgårdar och andra föreningar som gav möjlighet till samtal kring relationer och kärlek. Även biblioteken fanns representerade och berättade om allt som finns tillgängligt hos dem förutom ”vanliga” böcker.

Alldeles intill, i Klubben, var det uppträdande från besökarna själva som ville prova på att uppträda på scenen och de mer etablerade artister, som var med i Funkismellos riksfinal, bjöd på sina finalnummer. De stora artisterna som underhöll var Dolly Styles och Albin & Mattias. Det var full fart i Klubben och många olika genre hördes och syntes.

På övre planet i idrottshallen kunde besökarna prova på flera olika idrotter som föreningar och sponsorer erbjöd. Besökarna hade också chansen att utmana parasport-olympierna Maja Reichard och Niclas Rodhborn i någon av de idrotter som man kunde prova, bland annat show-down, golf, stakning och ny-cirkus.

Utanför anläggningen visade brandkåren upp en av sina stora bilar och där fanns också en klapp-hage med flera gulliga djur. Bland annat var det en minihäst, gris, lamm, en stor bock, kaniner och hundar där.

När utställarna på mässan packat ihop sina saker, var det dags för innebandyturnering. Det var sex lag som tävlade om medaljerna under eftermiddagen. Hela mäss-evenemanget avslutades med ett disco som var väl besökt med god stämning och mycket dans.

De två dagar mässan pågick var det cirka 1800 besökare som kom till Sollentuna.

Vi vill tacka alla besökare, utställare och sponsorer som gjorde det möjligt för oss att arrangera mässan denna gång! På återseende 2018 i norrort.
Nästa gång minfritid.nu äger rum är i maj 2017 i Botkyrka.