Tidigare mässor

2018 var det norrortskommunerna som arrangerade mässan den 21-22 september i Arena Satelliten i Sollentuna.

I Sporthallen fanns det många olika aktiviteter att prova på.

I Klubben var det uppträdande av artister och besökare.

Utanför entrén kunde man klappa djur.

På nedre plan kunde man pyssla, ta selfie, läsa böcker och mycket mer.

2016 års fritidsmässa minfritid.nu norrort, hölls i Arena Satelliten i Sollentuna. På nedre plan fanns en hel del aktiviteter med fokus på ”knoppen”. Där var det fritidsgårdar och andra föreningar som gav möjlighet till samtal kring relationer och kärlek. Även biblioteken fanns representerade och berättade om allt som finns tillgängligt hos dem förutom ”vanliga” böcker.

Alldeles intill, i Klubben, var det uppträdande från besökarna själva som ville prova på att uppträda på scenen och de mer etablerade artister, som var med i Funkismellos riksfinal, bjöd på sina finalnummer. De stora artisterna som underhöll var Dolly Styles och Albin & Mattias. Det var full fart i Klubben och många olika genre hördes och syntes.

På övre planet i idrottshallen kunde besökarna prova på flera olika idrotter som föreningar och sponsorer erbjöd. Besökarna hade också chansen att utmana parasport-olympierna Maja Reichard och Niclas Rodhborn i någon av de idrotter som man kunde prova, bland annat show-down, golf, stakning och ny-cirkus.

Utanför anläggningen visade brandkåren upp en av sina stora bilar och där fanns också en klapp-hage med flera gulliga djur. Bland annat var det en minihäst, gris, lamm, en stor bock, kaniner och hundar där.

När utställarna på mässan packat ihop sina saker, var det dags för innebandyturnering. Det var sex lag som tävlade om medaljerna under eftermiddagen. Hela mäss-evenemanget avslutades med ett disco som var väl besökt med god stämning och mycket dans.

De två dagar mässan pågick var det cirka 1800 besökare som kom till Sollentuna.

Vi vill tacka alla besökare, utställare och sponsorer som gjorde det möjligt för oss att arrangera mässan denna gång! På återseende 2018 i norrort.
Nästa gång minfritid.nu äger rum är i maj 2017 i Botkyrka.

I maj 2017 hölls minfritid.nu i Tumba, Botkyrka och värdar var Botkyrka och Salems kommuner. Drygt 2000 personer besökte mässan i Botkyrka och artister som Ace Wilder och Dogge Doggelito underhöll och skrev autografer. Dessutom fanns en uppsjö prova på-aktiviteter, mötesplatser och representanter för föreningar och andra organisationer runt om på hela mässområdet.

Nynäshamn var värd för mässan i maj 2015. Cirka 1 600 personer besökte mässan som arrangerades under fredagen och lördagen. På programmet stod prova-på-aktiviteter såsom fäktning, judo, golf, skytte, åsneridning, att köra fyrhjulingen Zoom och elbilar. Trollkarl, jonglör, styltgångare och Varietéteatern minglade runt bland besökarna, Dogge Doggelito och Panetoz uppträdde, Cirkus gränslös hade föreställning och Funki models höll modevisning. Dessutom fanns ett 70-tal utställare på plats.

I november 2014 ägde den första mässan i norrort rum.

Arena Satelliten i Sollentuna stod värd för två dagars mässaktiviteter för cirka 1400 besökare, 39 utställare och sju sponsorer. Amy Diamond och Jonas Helgesson uppträdde och underhöll besökarna på fredagen. Det var innebandyturnering, prova-på-aktiviteter av alla de slag och mässan avslutades med ett mässparty med dans till Häggarna och disco med coverbandet Spellbound som spelar ABBA-musik och DJ Amigos i Klubben.

Den första minfritid.nu-mässan ägde rum i maj 2011.

Den var i Torvalla Sportcenter i Haninge. Under två dagar samlades 80 utställare, ett 50-tal artister och ca 4 000 besökare. Utställarna erbjöd fritidsgårdar, bibliotek, yoga, dans, drama, musik, pingis, zumba, mattcurling, taido, judo, innebandy, hinderbana, gympa, basket, karate, upp&ner-gympa, schack, friidrott, konstverkstad, skytte, styrketräning och mycket mer…

Utomhus i det fina försommarvädret hittade man djur av olika slag. Hästar, hundar, åsnor, kaniner. Till och med höns. Man kunde träffa scouter och åka fyrhjuling. Man kunde träffa speedwayåkare och man kunde spela fotboll. Där fanns bokbussar, boccia, en kajakmaskin, uteserveringar och mycket mer.

Dogger uppträder

I maj 2013 ägde den andra minfritid.nu-mässan rum i Björkängshallen i Huddinge.

Även denna mässa bjöd på massor av aktiviteter och artister. 2013 hade mässan ca 3 000 besökare och 88 utställare.

Entre till mässan 2013