Aktiviteter

Här presenterar vi alla utställare som du kommer kunna besöka på mässan. Nästan alla erbjuder aktiviteter som du kan prova på plats.

Föreningen JAG Stockholm
Vi är en förening som jobbar med påverkansarbete framförallt för personer med stora funktionsnedsättningar. Förutom att söka upp politiker och makthavare gör vi roliga saker tillsammans i de olika lokalföreningarna. Här på mässan kommer vi lotta ut trevliga vinster till de som besöker oss.
Träffa oss
FUB Nacka Värmdö
FUB Nacka Värmdö är en intresseförening för personer med utvecklingsstörning, deras anhöriga och andra intresserade. Vi har mycket att lära av varandra och kan tillsammans skapa förutsättningar för att personer med utvecklingsstörning kan få ett gott liv.
Träffa oss
Dieselbiblioteken
Dieselbiblioteken är samlingsnamnet för biblioteken i Dieselverkstaden, Saltsjöbaden och Älta. I våra bibliotek finns mycket media som är anpassat för dig med funktionsnedsättning. Här på mässan kommer du att kunna göra lånekort, läsa och låna böcker och göra dina egna bokmärken.
TRÄFFA OSS
Passalen i Haninge och Tyresö
Passalen är en ideell förening som arbetar med att utveckla nya lösningar för att skapa inkludering för barn och unga med funktionsvariation. Våra aktiviteter ger alla en möjlighet att träffa andra och hitta på roliga saker tillsammans i den öppna fritiden.
Träffa oss
Bara Vanlig Hälsa
Vi är en ideell organisation som anordnar löpgrupper för alla. Hos Bara Vanlig genomför man löpningen utifrån sina egna förutsättningar. Vi har löpgrupper på flertalet platser runt om i Stockholm, Hellasgården, Långholmen, Täby/Danderyd, och Hässelby.
Träffa oss
Nacka Hundungdom
Vi vill att alla ska trivas hos oss och känna gemenskap. Den som inte har egen hund kan låna en ledares hund. Vi har tisdagspromenader, läger på lov, agility, parkour, freestyle, vardagslydnad och mängder med andra hundaktiviteter. Här på mässan kommer du att få träffa våra ledare och hundar och se agilityuppvisning.
TRÄFFA OSS
Mirum Tillsammans
Mirum är en ideell förening som vill skapa förändring för barn och familjer med NFP, ge barnen möjlighet att växa utifrån sina egna förutsättningar, tillsammans med andra. Vi erbjuder anpassade aktiviteter och föräldrastöd.
Träffa oss
Drömlokalen
Drömlokalen har skapande verksamhet för ungdomar, unga vuxna och vuxna med olika funktionsvariationer i Dieselverkstaden i Nacka på torsdagar. Här på mässan kommer du som besökare få möjlighet att tillsammans med oss skapa av det material vi har med. Vi visar även en konstutställning med verk som våra deltagare skapat under året.
Prova på
Skota Hem
Skota Hem gör det möjligt för personer med rörelsenedsättningar att segla. I de båtar vi noggrant valt försvinner rörelsenedsättningar nästan helt. Oftast räcker det att kunna röra fötter och ett par fingrar. Vår brygga finns i Saltsjöbaden. På mässan kan du provsitta i en av våra båtar.
TRÄFFA OSS
Himmel och Pannkaka
Verksamheten Himmel och Pannkaka är öppen varje torsdag terminsvis i Söderledskyrkan i Hökarängen. Öppen för ungdomar och unga vuxna i åldern 14 – 25 år med funktionsvariationer. Det finns alltid ledare på plats. Vi bjuder in till olika teman, projekt, underhållning, fest, pyssel och mycket mer.
Prova på
Viva Dans & Teater
Det FUNKar, kurs med dans och teater för dig med intellektuell och/eller kognitiv funktionsvariation från 15 år. Vi utgår ifrån varje deltagares individuella förutsättningar och jobbar med gemensamt lärande. För att medverka på kursen bör du kunna delta utan assistent under lektionstillfällena. Vi har lediga platser till hösten.
Träffa oss
Bergfotens Fritidsgård
Bergfotens fritidsgård i Tyresö har fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning från 13 upp till 21 år. På mässan kan du hänga hos oss och spela olika sällskapsspel, sjunga karaoke, prova inomhusbowling och gissa antal saker i burk och vinna roliga priser.
träffa oss
Älta konståkning, Funki Skate
Funki Skate är skridskoverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Vi använder fallselen ”No Fall” för att alla ska kunna åka tryggt. Vi samarbetar med särskolor i Nacka och kan erbjuda en öppen tid att komma och prova på.
Prova på
Tyresö parahandboll
Tyresö handboll har startat upp parahandboll och välkomnar personer med intellektuell funktionsnedsättning i åldern 12 år och uppåt. Vi tränar på tisdagar i Wättingehallen i Tyresö. Här på mässan kan du få prova skjuta på mål och även testa att fånga returer.
Prova på
Nacka HI
Nacka Handikappidrott är en parasportförening med verksamhet i Nacka och Stockholm. Vi har träning på flera nivåer i bland annat rullstolsbasket, el-innebandy, rullstolsrugby, och kälkhockey. Här på mässan kommer du att kunna prova på, sitta i en kälke med klubba och puck, sitta i en sportstol med en basketboll, sitta i en sportstol med innebandyklubba, stående innebandy, testa att kasta lite bocciaspel.
PROVA PÅ
Aqua Sand Art
Kulturverksamheten Aqua Sand Art samarbetar med kommuner och håller kurser för barn från 7-19 år som vill lära sig olika konstnärliga metoder och få möjlighet att uppträda på scen med sand, vatten och ljus. På mässan välkomnar vi alla för att komma och prova på olika konstnärliga tekniker.
Prova på
Nynäshamns bibliotek - Kulturbussen
Kulturbussen är Nynäshamns rullande bibliotek och har det mesta av den service som ett vanligt bibliotek har. Ni kan låna böcker, cd-skivor, dvd-filmer med mera. Vi har fack- och skönlitteratur för alla åldrar och det finns möjlighet att sjunka ner i läsfåtöljen för att till exempel läsa en bok. Besök oss på mässan och pyssla i vår buss.
träffa oss
Parasport Stockholm
Parasport är idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder personlig vägledning till de som vill ha hjälp att hitta en idrott inom parasporten
träffa oss
Tyresö bibliotek
På Tyresö bibliotek kan du låna talböcker, ljudböcker och lättlästa böcker med stor stil. Om du har svårigheter att komma till biblioteket kan vi komma hem till dig med böcker och andra hjälpmedel. Vi kan även erbjuda visning i biblioteken och skräddarsy lästips utifrån ditt behov. Till mässan kommer vår bibblabil.
Prova på
Attention Nacka Värmdö
Våra medlemmar är vuxna som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma inom området samt andra som vill stödja vårt arbete. Vi ordnar verksamhet/träffar så att personer med funktionsnedsättning får möjlighet till gemenskap, dela med sig av erfarenheter, ge varandra tips, information och stöd.
Träffa oss
IFAH Parasport
IFAH:s visioner är att erbjuda idrott till alla med funktionsnedsättning, för att ge möjlighet att utvecklas idrottsligt och socialt och att aktivt arbeta för att få fler aktiva barn, ungdomar och vuxna med i verksamheten både inom bredd och elit, med tonvikt på bredd. Här på mässan får du prova på att spela boccia
PROVA PÅ
RBU Stockholm
I RBU samlas barn och unga med funktionsnedsättning, deras föräldrar, syskon och alla andra som vill vara medlemmar. Tillsammans med våra samarbetspartners arrangerar vi alltifrån segling, skidåkning med biski och ridning till prova-på-dagar med parkour, friidrott med mera.
träffa oss
HRF Nacka Värmdö
Hörselskadades förening i Nacka Värmdö erbjuder först och främst kunskap om hörsel och hörselsmarta lösningar för fungerande kommunikation både vid möten och vid fritidsaktiviteter. Vi kommer under dagen att erbjuda en trevlig tipspromenad där du får lära dig mer om bland annat hörsel och ljudmiljö.
Träffa oss
Wermdö Taekwondo förening
Vi erbjuder para taekwondo för personer med funktionsnedsättning. Taekwondo är en sport för alla och vi ser fram emot att skapa ytterligare ett sammanhang där alla kan känna sig trygga och inkluderade. Vi tränar på fredagar klockan 15.00 i Gustavsbergs Sporthall.
PROVA PÅ
Astma och allergiföreningen Stockholm sydost
Astma och allergiföreningen arbetar för att människor med allergi och astma ska få ett friskare, bättre och tryggare liv. Vårt mål är att vården ska bli bättre och mer jämlik och att skolor, restauranger och andra offentliga miljöer ska bli tillgängliga för alla. På mässan kommer du kunna få prova hur det kan kännas att ha astma och veta mer om oss.
Träffa oss
Fritidsbanken Tyresö
Fritidsbanken är ungefär som ett bibliotek, där du kan låna sport- och fritidsutrustning gratis under två veckor.
Träffa oss
Hanvikens SK
Under hösten 2022 startade vi i Hanvikens SK fotboll upp ett Parafotbollslag. Alla barn med intellektuell funktionsnedsättning i åldrarna 7-16 år är välkomna. Hanvikens parafotboll använder det unika konceptet UEFA Disney Playmakers. Träffa oss på mässan så berättar vi mer.
PROVA PÅ
Misa Konst och grafik
Misa erbjuder arbetsinriktad verksamhet för dig med någon form av funktionsnedsättning. Vi samarbetar med kommuner, Arbetsförmedlingen, skolor, socialpsykiatrin, boenden samt näringslivet. På mässan kommer du att få prova på att trycka ett eget konstverk och träffa oss.
Prova på
Stockholms schackförbund
Stockholms schackförbund vill ge barn och ungdomar chansen att pröva på och spela schack. Foto: Lars O A Hedlund
Fritidsinfo
Fritidsinfo är Sveriges ledande kultur- och fritidsguide för personer med funktinsnedsättning / variation
ParaMe
ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till idrott och träning. ParaMe ska också ge inspiration och vägledning till ett hälsosamt liv.
Fritidsnätet
Webbsidan med aktiviteter anpassade för just dig. Leta upp din aktivitet så hittar du också var den finns.
Fritidsinfo
Fritidsinfo är Sveriges ledande kultur- och fritidsguide för personer med funktinsnedsättning / variation

Välkommen till årets roligaste fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning!  Programmet är fullt med prova på-aktiviteter och underhållning. Allt är gratis!

Rulla till toppen